Vrijwilligersbeleid

Onder het motto “Voor de leden door de leden” draagt elk seniorlid een steentje bij aan het verenigingsleven van ’t Stort. Elk lid is verplicht om elk seizoen 12 vrijwilligerspunten te verzamelen. Dit kan op veel verschillende manieren. De meest gebruikte en gezelligste invulling van de punten is de bardienst. Ben je lid en bij start van het seizoen 75 jaar of ouder? Dan hoef je geen vrijwilligerspunten te verzamelen.

Bardiensten
We vragen je om drie of vier bardiensten te draaien, waarbij we een puntensysteem hanteren. 

  • 4 punten: Bardienst van 3 uur tijdens competitie of evenement of avond bardienst van vier uur.
  • 3 punten: Overige bardiensten

Bardiensten inplannen
Je ontvangt een uitnodiging van de barcommissie om je in te schrijven voor een bardienst via de KNLTB-site of de app. Wees er snel bij, want de leukste bardiensten zijn snel vol. 

Vrijwilligerspunten afkopen
Vrijwilligerspunten kunnen aan het begin van het seizoen worden afgekocht. De kosten zijn €10,- per punt (€ 120 in het totaal). Voor deze bijdrage huren wij vrijwilligers in. Wil je punten afkopen neem dan contact op met de penningmeester, [email protected]

Overige vrijwilligersactiviteiten:
Wil je liever geen bardienst draaien? Dan zijn er nog vele andere mogelijkheden om vrijwilligerspunten te verzamelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Als lid van de tuincommissie zorg je ervoor dat het park er op en top uitziet. Deze actieve groep is nog op zoek naar extra vrijwilligers. Heb je interesse om je aan te sluiten bij het tuincommissie, meld je dan aan bij Yvette ter Brake [email protected]
  • Bij het klusteam zijn ze ook altijd op zoek naar handige tennissers. Het clubhuis is in goede staat maar toch zijn er regelmatig (kleine) reparaties te verrichten. Evert Beitler is aanspreekpunt en coördinator van het klusteam [email protected]
  • Nieuwe leden heten we van harte welkom. De welkomscommissie bestaat uit vier leden die met name introductieavonden organiseren. Je helpt andere leden wegwijs maken in onze vereniging. Op dit moment is de commissie op volle sterkte en zijn we niet op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Niet ingeloste vrijwilligerspunten
Heb je aan het einde van het jaar nog niet ingeloste vrijwilligerspunten, dan zullen de nog openstaande punten worden geïncasseerd door de penningmeester. De kosten per openstaande punt bedragen €10,- (€ 120 in totaal). Dit geldt niet voor leden van 75 jaar en ouder.

Verhinderd?
Heb je een vrijwilligersactiviteit ingepland maar ben je onverhoopt verhinderd? Probeer zelf vervanging te regelen door te ruilen met een ander lid. Kijk op ’t Stort ledenlijst voor de contactgegevens van de leden. 

Heb je een lid gevonden die jouw bardienst overneemt? Stuur even een mail naar [email protected] en geef aan wie jouw bardienst overneemt. Heb je er alles aan gedaan om een vervanger te vinden, maar is dit niet gelukt? Mail dan direct naar [email protected]

Zonder dringende reden niet komen opdagen, betekent een gesloten clubhuis, gemiste baromzet en teleurgestelde tennissers. Het bestuur neemt contact met je op. Er wordt een boete opgelegd van €50,- per gemiste bardienst.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 5001

Tennispark ’t Stort

Saffierweg 1
3817 GR Amersfoort

KVK-nummer

31024581