Banen automatisch besproeien en najaars onderhoud

23 september 2019

Baan onderhoud is een dynamisch en natuurlijk proffesioneel spel met de elementen. Bovendien gebeurd er veel achter de schermen.

Bij de sterke drooge perioden van deze zomer worden de banen eerder hard/glad en komen lijnen los. Hardere banen is waar onze groudsmannen Van Veen Sport en Recreatie (Thijs en Co) naar streven na groot ondehoud in het voorjaar. Het is zoeken naar een evenwicht zodat ze niet te hard en glad worden en minder doorlatend. Ook te droog is niet goed want dan trappen we de lijnen eruit. Het laaste is recent al drie keer gebeurd. Dan is reparatie nodig en is er erg lokaal een zacht stuk welke weer gewalst en opgebouwd moet worden.

Om droogte te voorkomen is, i.o.m. de trainers besloten dat de besproeiing automatisch aan gaan. Een maand terug is de sproeiradius al vergroot. Houdt u hier tijdens het vrij spelen svp rekening mee. Tijdens training en competitie kan het aangepast worden als er een verantwoordelijke (trainer, groudsman, of captain) aanwezig is zo niet gaat de sproeier in het belang van de banen door.

Najaars onderhoud. Net als andere jaren zal op gerichte plekken de baan extra losgewerkt worden om de waterdoorlatendheid te bevorderen. VVSRD zal dit aan het begin van de week uitvoeren. Het doel is dat deze aan het einde van de week beter bespeelbaar is. De baan is dan een aantal dagen wat zachter en soms met linten afgezet. De duur van het hard worden is mede afhankelijk van het weer.

we vragen u om begrip voor de zorg van de banen en enig overlast tijdens het spelen. 

Het bestuur mede namens trainers en VVSRD

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 461 5001

Tennispark ’t Stort

Saffierweg 1
3817 GR Amersfoort